WARNING: this section may be still refering to DoudouLinux 1.2 Gondwana. Please browse the English section to learn about DoudouLinux 2.1 Hyperborea.
Configurare
Ultima adăugare : 4 iunie 2011.
DoudouLinux este conceput pentru a fi utilizat de către copii, fără a fi nevoie de o configurare prealabilă a sistemului. Totuși, dacă doriți îmbunătățirea unor aspecte, vă punem la dispoziție informații despre configurare. De exemplu, modificarea rezoluției ecranului, viteza de răspuns a mouse-ului și alegerea unei ieșiri de sunet preferate din cele disponibile. Acestea fac parte din configurările de bază ale DoudouLinux.
În sfârșit, un aspect care se poate dovedi de interes în a fi configurat dacă doriți să utilizați DoudouLinux cu regularitate, este persistența datelor. Este de preferat ca în acest caz să regăsiți datele create prin munca dumneavoastră odată cu fiecare repornire a calculatorului. Persistența datelor permite acest lucru dacă se utilizează discul fix al calculatorului sau un dispozitiv USB pentru stocarea datelor (disc extern sau stick USB).
Copiii care învață utilizarea mouse-ului nu au, la început, deprinderi suficient de dezvoltate pentru a controla cu precizie cursorul acestuia. Din acest motiv DoudouLinux modifică viteza de reacție (...)
Mai mult…
În afară de pictograma pentru controlul volumului din panoul din partea superioară-dreapta a ecranului (priviți captura de ecran de mai jos), DoudouLinux propune un utilitar clasic pentru (...)
Mai mult…
DoudouLinux include un utilitar pentru modificarea rezoluției și pentru stabilirea monitorului pe care se afișează imaginea în cazul în care sunt conectate 2 monitoare. Interfața diferă, în funcție de (...)
Mai mult…
Primul ecran care este prezentat utilizatorilor DoudouLinux la terminarea procedurilor de pornire ale acestui sistem este numit meniul activităților (imaginea de mai jos). Din acest meniu copiii (...)
Mai mult…
Dacă doriți să exportați sau să importați datele din sau în DoudouLinux, puteți utiliza mediile USB curente: stick-urile USB, discurile externe USB sau chiar cardurile de memorie ale aparatelor foto SD, (...)
Mai mult…
Utilizarea unei imprimante în Linux este posibilă fără operațiuni complexe: DoudouLinux, precum toate distribuțiile Linux, poate detecta și configura automat mii de imprimante [1]. De cele mai multe ori (...)
Mai mult…
DoudouLinux poate administra atât rețele cu fir, cât și rețele fără fir. Ca de obicei, va pune cât mai puține întrebări. Dacă utilizați o rețea cu fir, aceasta va fi configurată automat, fără nicio întrebare. (...)
Mai mult…